• Η Ρίγανη

    Η ρίγανη (Ορίγανον το κοινόν, Origanum vulgare) είναι αρωματικό ποώδες, πολυετές, ιθαγενές και θαμνώδες φυτό της Μεσογείου και της Κεντρικής Ασίας. Ανήκει στο γένος Ορίγανο της τάξης των λαμιωδών αγγειόσπερμων δικότυλων φυτών. Διαβάστε Περισσότερα...

  • H Παραγωγή της ρίγανης

    Η ολοκλήρωση της καλλιέργειας κλείνει με την παραγωγή. Αφού πλέον ο αγρότης έχει κάνει όλα τα προαπαιτούμενα, ετοιμάζεται για το κόψιμο της ρίγανης έτσι ώστε να προχωρήσει στην επεξεργασία. Διαβάστε Περισσότερα...

  • Η Επεξεργασία

    Η επεξεργασία αποτελεί το τελευταίο κομμάτι με το οποίο ο αγρότης-παραγωγός μπορεί να διαθέσει στην αγορά το προϊόν του. Διαβάστε Περισσότερα...

  • Το Προϊόν

    Aenean tristique varius egestas. Nulla urna enim, facilisis nec pretium in, euismod at dui! Donec ac neque eu eros facilisis malesuada. Class aptent taciti sociosqu [...]

Όπως προαναφέραμε και σε άλλη ενότητα η καλλιέργεια της ρίγανης ήταν μια χρονοβόρα και δύσκολη εργασία. Με το περασμα των χρόνων, όμως, όλο και καλυτερεύει. Οι φάσεις της καλλιέργειας είναι τέσσερις (4), κάποιου ειδικοί όμως κάνουν λόγο για πέντε (5) συμπεριλαμβανομένου και την επεξεργασία για το τελικό προΐον, την ρίγανη.

Περιληπτικά είναι :
  • Η δημιουργία σπορείου και η σπορά ρίγανης σε αυτό.
  • Η μεταφύτευση από το σπορείο στις εκτάσεις γής.
  • Το διάστημα ανάπτυξης της ρίγανης.
  • Η παραγωγή.
και αν πάρουμε υπ' όψιν την τη γνώμη των παραπάνω ειδικών,
  • Η επεξεργασία. 
Αναλυτικά :
  • Το ξεκίνημα της καλλιέργειας αρχίζει με την δημιουργία σπορείου και την σπορά ρίγανης σε αυτό. Σκοπός είναι να αναπτυχθεί ο σπορός με αποτέλεσμα την δημιουργία ρίζας. Οι καιρικές συνθήκες παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι της καλλιέργειας, καθώς απαιτείται ζέστη και υγρασία για την καλύτερη και ποιοτική ανάπτυξη τους.
  •  Το επόμενο στάδιο είναι η μεταφύτευση από το χώρο του σπορείου σε εκτάσεις γης (χωράφια) και εκεί συνεχίζει την ζωή του πλέον σε μορφή θάμνου η ρίγανη.
  • Στην συνέχεια δεν απαιτείται τίποτα παραπάνω από την παρατηρητηκότητα. Σημαντικό κομμάτι σε αυτή τη φάση είναι να παρατηρεί ο αγρότης το φυτό ώστε να διαπιστώσει πιθανόν ατέλειες ή λάθη και να τα αποκαταστήσει.
  • Η καλλιέργεια κλείνει με την παραγωγή. Αφού πλέον ο αγρότης έχει κάνει όλα τα προαπαιτούμενα, ετοιμάζεται για το κόψιμο της ρίγανης έτσι ώστε να προχωρήσει στην επεξεργασία.
  • Η επεξεργασία αποτελεί το τελευταίο κομμάτι με το οποίο ο αγρότης-παραγωγός μπορεί να διαθέσει στην αγορά το προϊόν του.